6.) Emblemele vii din Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea (parte întâi)

      Emblemele vii din Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea (parte întâi)
                                  De Ștefan și Daniel Sescu

     Emblema unei Biserici sau a unei Instituţii, defineşte spiritual ordinul de misiune ce poartă în ea: spiritul, caracterul, însuşirile sau caracteristicile de recunoaştere, în cazul nostru al Bisericii. Bineînţeles că emblema trebuie să îndeplinească condiţia dragostei, pentru că tocmai această emblemă de pe steag este un semn de apropiere[1].

Înainte de-a nota importanţa şi însemnătatea emblemelor vii, este bine să vedem ce spune Biblia, Spiritul Profetic şi Manualul Comunităţii despre „emblemele vii”. Aşadar, iată ce spune Manualul Comunităţii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea prin focul Spiritului Profetic din altarul reformat (a nu se confunda mărturia teoretică cu cea practică a pietrelor vii din altar), despre emblemele vii:
„ Biserica Sa trebuie să fie un Templu construit după asemănarea divină. Pentru aceasta, îngerul arhitect a coborât din cer cu o trestie de măsurat din aur, pentru ca fiecare piatră să fie cioplită şi tăiată după măsura divină şi lustruită pentru a străluci ca o <emblemă> a cerului, răspândind în toate direcţiile razele pătrunzătoare şi strălucitoare ale Soarelui  Neprihănirii”.

(Manualul Comunităţii, E.G. White, Testimonies to Ministers. Pag. 15 – 16,  sublinierea noastră).                                                                                                                                   
       Autorităţile din Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea prezintă logo-ul şi semnificaţia emblemei în felul următor:
     “ - Biblia formează baza şi reprezintă fundamentul biblic al credinţei noastre. Faptul că Biblia este într-o poziţie complet deschisă, transmite mesajul acceptării totale a Cuvântului lui Dumnezeu prin studiere şi aplicare permanentă.
                                                    


          În centru se află <crucea>,  reprezentând Evanghelia salvării şi sacrificiul lui Hristos, subliniid astfel <locul central> pe care îl ocupă în credinţa noastră.

 

 - De la cruce către vârful desenului se evidenţiază trei linii ce înconjoară o sferă imaginară (Pământul), sugerând atât flăcările Duhului Sfânt, mesagerul adevărului, cât şi pe cei trei Îngeri din Apocalipsa 14 înconjurând globul pământesc şi misiunea noastră de a duce Evanghelia în toată lumea”
      Având în vedere că prologul a început cu note introductive despre măsurile spirituale ale crucii ca un altar în spiritul lui Pavel, vom nota pentru început doar pasajul ce ne arată că altarul crucii ocupă locul central al credinţei noastre. Primul şi cel de-al treilea pasaj din logo-ul prezentat de autorităţile Bisericii care prezintă Biblia deschisă şi flăcările încinse,  îl vom mărturisi practic pe parcurs în capitole sau volume separate. Totuși, începutul acestor mărturii practice le aveți atașat în blogspot, cu titlul ”Spiritul Iehova-Nisi și Emanuel în emblema steagului”. Dați clik pe ”POSTĂRI MAI VECHI” (dreapta jos) pentru următoarele capitole .
--------------------------------------------------------------------------------
 [1] Cântarea Cântărilor 2. 4; Isaia 5.26



Dați clik pe ”POSTĂRI MAI VECHI” (dreapta jos) pentru următoarele capitole .

 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu